Kozmetikumok biztonsági értékelése, biztonsági jelentés kiállítása

Annak igazolására, hogy a kozmetikai Kozmetikumok biztonsági értékelése, biztonsági jelentés kiállítása - 1223/2009/EKtermék biztonságos az emberi egészségre, amennyiben rendeltetésszerűen vagy ésszerűen, előrelátható feltételek mellett használják, a felelős személy a kozmetikai termék forgalomba hozatalát megelőzően biztosítja, hogy a kozmetikumok biztonsági értékelése és a kozmetikai termékekről biztonsági jelentés kiállítása megtörténjen, továbbá gondoskodik róla, hogy a kozmetikai termékről kiállított biztonsági jelentést a termék forgalomba hozatalát követően szerzett további releváns információk ismeretében aktualizálják.
A 1223/2009/ek rendelet kozmetikumok biztonsági értékelésére vonatkozó előírását azon kozmetikai termékekre is alkalmazni kell, amelyeket a 76/768/EGK irányelv alapján korábban bejelentettek.

Szolgáltatásunk: Kozmetikumok biztonsági értékelése és biztonsági jelentés készítése az 1223/2009/EK EU Kozmetikai rendeletnek megfelelően.

A 1223/2009/EK kozmetikai rendelet 10. cikk (2) pontjában megkövetelt szakirányú végzettség és megfelelő szakmai tapasztalat birtokában – a megrendelő által átadott adatok, dokumentumok alapján  – elvégezzük az adott kozmetikum biztonsági értékelését és elkészítjük a kozmetikai termék biztonsági jelentését.

FONTOS! A 1223/2009/EK kozmetikai rendelet biztonsági értékelésre és biztonsági jelentés kiállítására vonatkozó rendelkezését nem csak az új kozmetikai termékek, hanem a már forgalomban lévő kozmetikumok vonatkozásában is el kell végezni!Kozmetikumok biztonsági értékelése, biztonsági jelentés kiállítása - 1223/2009/EK

A biztonsági értékelés elkészítéséhez a következő információk, adatok, dokumentációk átadására lesz szükségünk:

–         A gyártó és forgalmazó cég adatai, elérhetőségei.
–         A termék összetétele.
–         A komponensek biztonsági adatlapjai, specifikációja, analitikai bizonylataik, melyek bizonyítják, hogy megfelelnek a kozmetikai termékekre vonatkozó előírásoknak.
–         Illat- és aromakompozíciók neve, kódszáma, szállító azonosítása. Allergén illatanyag deklaráció.
–         Nanoanyagok.
–         A késztermékre vonatkozó adatok, specifikáció (fizikai, kémiai paraméterek, mikrobiológiai tisztaság, stb.).
–         A mintavételre és ellenőrzésre alkalmazott módszerek, vizsgálati eredmények.
–         Kiszerelési egység, csomagolás, csomagolóanyagok specifikációja, bizonylat hogy megfelelnek a kozmetikai termékek csomagolására vonatkozó előírásoknak.
–         Stabilitási/Eltarthatósági vizsgálatok eredményei.
–         A helyes gyártási módszer (GMP) leírása, gyártóhely tanúsítványai.
–         A kozmetikum használati utasítása/korlátozások.
–         A kozmetikum címkéje/címketerve magyar nyelven.
–         Állatkísérletre vonatkozó nyilatkozat.

A kozmetikum biztonsági értékelése szerves részét képezi a kozmetikai termék forgalomba hozatalához szükséges termékinformációs dokumentációnak (TID).