IMPORTÁLT KOZMETIKAI TERMÉKEK

IMPORTÁLT KOZMETIKAI TERMÉKEK
JOGSZERŰ EU FORGALOMBA HOZATALA

importált kozmetikai termékek EU forgalomba hozatala

Ha Ön kozmetikai terméket importál, kötelezettsége nem merül ki abban, hogy a harmadik országbeli partnerétől kapott biztonsági adatlapokat (Material Safety Data Sheet – MSDS) biztonságba helyezi, és a termék CPNP bejelentését megteszi.

Importőrként Ön, ill. cége lesz a felelős a kozmetikai termék  rendeletnek való megfeleléséért.

Ahhoz, hogy a termék biztonságosságáról meggyőződjön, és eleget tegyen a 1223/2009/EK rendelet előírásainak, a harmadik országbeli partnerétől a termékkel összefüggésben számtalan adatot, adatalapot, információt, nyilatkozatot szükséges bekérnie, ezek feldolgozását és a termék biztonsági értékelését a rendeletben meghatározott képesítéssel bíró szakemberre kell bíznia, aki a biztonsági értékelés eredményéről a rendelet előírása szerinti biztonsági jelentést állít ki. A termékhez termékinformációs dokumentációt (TID) kell összeállítani és az importált kozmetikai termék CPNP bejelentését kell megtenni.

Kozmetikai termékeket IMPORTÁL vagy IMPORTÁLÁSÁT tervezi?

Nem biztos abban, hogy import kozmetikai termékei forgalmazása érdekében maradéktalanul eleget tett jogszabályi kötelezettségeinek?

Győződjön meg róla!

Szívesen venné, ha valaki segítene eligazodni az importált kozmetikai termékek jogszerű EU-s forgalmazáshoz szükséges teendők között?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Gondoljon bele, mekkora veszteség érheti, ha a hatósági ellenőrzés során derül fény arra, hogy importált kozmetikai termékei nem jogszerűen vannak forgalomban, mert azok nem felelnek meg mindenben az EU kozmetikai rendelet előírásainak, és a hatóság az adott kozmetikai termék vagy termékek forgalomból történő kivonását, visszahívását rendeli el, vagy más módon korlátozza e termékek hozzáférhetőségét, amíg Ön a szükséges korrekciókat megteszi!

Spóroljon meg rengeteg időt és bosszúságot! Mi segítünk megtalálni és felszámolni a hiányosságokat!

Számtalan ismétlődő kérdés érkezett hozzánk, melyek azt mutatják, hogy bár már 2013. július 11-e óta hatályos a 1223/2009/EK kozmetikai rendelet, a mai napig félreértések vannak az importált kozmetikai termékek jogszerű forgalomba hozatalát érintő teendőket illetően.

Miben lehetünk segítségére, ha Ön kozmetikai termékeket importál vagy importálását tervezi?

Az alábbiakban felsorolt esetekben az importált kozmetikai termékei vélhetően nem jogszerűen vannak/lesznek forgalomban.

Minél előbb vegye igénybe tanácsadói szolgáltatásunkat!

»  Kérje árajánlatunkat!

Ha Ön TÉVESEN úgy gondolja, hogy eleget tett jogszabályi kötelezettségének, mert…

 • minden kozmetikai terméke rendelkezik korábban kiadott forgalomba hozatali engedéllyel és OÉTI engedélyszámmal;
 • minden importált kozmetikai terméke rendelkezik biztonsági adatlappal („Material Safety Data Sheet”- MSDS), úgy véli, ezzel eleget tett jogszabályi kötelezettségének;
 • a harmadik országbeli partnere szerint Önnek semmi dolga, nyugodtan forgalmazhatja termékeit, tekintve más EU tagállambeli importőr már megtette a termékek CPNP bejelentését;
 • a harmadik országbeli partnere szerint terméke nem kozmetikai termék, ezért azt Ön se kezelje akként;
 • a harmadik országbeli partnere állítja, más EU-s tagállamba is szállít, ők sem kértek semmi dokumentumot…, szerinte, azt az Ön részére sem kell átadnia;
 • a harmadik országbeli partnere számtalan, a termékhez kapcsolódó dokumentumot bocsátott rendelkezésére, de biztonsági értékelés és termékinformációs dokumentáció nem készült, mert nem tudta, hogy a forgalomba hozatalhoz erre szükség van;
 • készült ugyan termékinformációs dokumentáció az importált kozmetikai termékhez, de biztonsági jelentés nem, mert a kozmetikai termék csak természetes anyagokból készült, nem veszélyes…;
 • rendelkezik biztonsági értékeléssel és termékinformációs dokumentációval, de nincs meggyőződve azok 1223/2009/EK rendeletnek való megfeleléséről.

Ha ilyen vagy hasonló meggondolásból jóhiszeműen úgy véli, hogy importált kozmetikai termékei jogszerűen vannak forgalomban vagy jogszerűen hozhatja azokat forgalomba, minél előbb tegye meg a szükséges korrekciós lépéseket, megelőzve, hogy maga az illetékes hatóság kötelezze erre.

Előzze meg a kellemetlenségeket!

»  Kérje árajánlatunkat!

Kinek szól ez a szolgáltatásunk?

Önnek szól,

 • ha importált kozmetikai termékei már forgalomban vannak és szeretne meggyőződni annak jogszerűségéről;
 • ha dokumentálva vannak importált kozmetikai termékei, de kétségei merültek fel a dokumentáció rendeleti megfelelését illetően;
 • ha új kozmetikai termékek importját tervezi.

 Mit nyújtunk?

 • Átnézzük meglévő dokumentumait, megfelelnek-e a 1223/2009/EK kozmetikai rendelet előírásainak.
 • Ellenőrizzük termékei magyar nyelvű címkézésének jogszabályi megfelelését.
 • Megvizsgáljuk CPNP bejelentését.
 • Felhívjuk figyelmét az esetleges korrekciók szükségességére.
 • Tájékoztatjuk, milyen adatokat/adatlapokat/infókat/nyilatkozatokat kell beszereznie külföldi partnerétől a kozmetikai termék jogszerű EU forgalmazáshoz?
 • Amennyiben hiányosságokat fedünk fel, kérésére külön megbízás keretében elkészítjük a 1223/2009/EK rendeletnek megfelelő biztonsági értékelést/biztonsági jelentést/termékinformációs dokumentációt; ez esetben a megbízás árából jelen tanácsadói díjazásunk levonásra kerül.

Vegye igénybe szakértelmünket!

» Kérje árajánlatunkat!