Kozmetikai terméket

GYÁRT, GYÁRTAT, IMPORTÁL?

Mint a termékhez rendelt felelős személynek, a következő kötelezettségei vannak:

Kozmetikai termékek jogszerű forgalomba hozatala az EU-ban / Felelős személy kötelezettségei

Vajon Ön

FELELŐS SZEMÉLYKÉNT

eleget tett valamennyi kötelezettségének?

HA NEM, MIRE SZÁMÍTHAT?

A szakmai ellenőrzésre kijelölt nemzeti hatóság – OGYÉI – a 1223/2009/EK rendelet követelményeinek nem megfelelő kozmetikai termékről készített szakvéleménye megküldésével értesíti az országos tisztifőorvost.
Az országos tisztifőorvos korrekciók megtételére szólítja fel a felelős személyt, és ennek elmulasztása esetén ismételten is kiszabható eljárási bírsággal, akár egészségügyi bírsággal szankcionál.
Az emberi egészségre komoly kockázatot jelentő esetben, vagy ha a felelős személy meghatározott határidőn belül nem hozza meg a megfelelő intézkedéseket, az illetékes hatóság a termék forgalomból kivonását, és a termék visszahívását is elrendelheti.

Előzze meg a kellemetlenségeket!
Várja felkészülten a hatósági ellenőrzést!
Támaszkodjon szakértelmünkre és e téren szerzett tapasztalatunkra és tudásunkra!

Mi levesszük a forgalomba hozatal összes terhét a válláról!Kozmetikia termékek EU forgalmazása - Biztonsági értékelés, termékinformációs dokumentáció TID, címkézés, CPNP bejelentés

»   Kérje árajánlatunkat!

Segítünk kozmetikai termékeit megfeleltetni a 1223/2009/EK rendelet előírásainak, támogatjuk termékei jogszerű EU forgalomba hozatalában.

MENNYI IDŐT VESZ EZ IGÉNYBE?

A lehető legrövidebb időn belül keresztülvisszük kozmetikai termékeit a regisztrációs folyamaton, hogy azokat Magyarországon vagy a többi EU tagállamban szabadon forgalmazhassa.

HOGYAN VÉGEZZÜK?

Kozmetikai termék - Receptúra ellenőrzése

Ellenőrizzük a termékösszetételt, nem tartalmaz-e tiltott anyagot, a korlátozott komponensek mennyisége nem lépi-e túl a rendeletben meghatározott limitet, az összetétel tartalmaz-e különleges eljárás alá vont nanoanyagot, CMR anyagot, ellenőrizzük az illat- és aromakompozíció, illóolaj allergén komponenseinek mennyiségét stb.

Kozmetikai termék - Címkézés, Biztonsági értékelés, TID

Ellenőrizzük a címkézést, megfelel-e rendelet előírásainak, a felhasználásra vonatkozó kötelező óvintézkedések feltüntetésre kerültek-e, nem tartalmaz-e a jogszabályban meg nem engedett állításokat.

Szakképzett személy közreműködésével elvégezzük a komponensek és a késztermék toxikológiai értékelését annak megállapítására, hogy az adott termék nem jelent-e kockázatot a felhasználó egészségére.

Ehhez mind az alapanyagok, mind a késztermék adatlapjait, a mintavétel és ellenőrzés módját, a vizsgálatok eredményeit figyelembe vesszük, ellenőrizzük, hogy megfelel-e a tisztasági követelményeknek, eleget tettek-e az állatkísérletek tilalmára vonatkozó előírásnak.

Meggyőződünk arról, hogy gyártás folyamata során követik-e a GMP előírásait.

A biztonsági értékelés eredményéről biztonsági jelentést állítunk ki, és összeállítjuk a termékinformációs dokumentációt, valamint a nyilvánosság tájékoztatását szolgáló közérdekű információkat.

Kozmetikai termék - CPNP bejelentés

Amennyiben bizonyítottnak ítéljük meg, hogy kozmetikai termékei az emberi egészségre biztonságosak, és mindenben megfelelnek a 1223/2009/EK rendelet előírásainak, megtesszük a CPNP bejelentést.

NINCS TOVÁBBI TEENDŐJE! Innentől kezdve szabadon forgalmazhatja kozmetikai termékeit az EU teljes piacán.

Szívesen megszabadulna  Ön is a forgalomba hozatal gondjaitól?

»   Kérje árajánlatunkat!