Kozmetikai termékek bejelentése – CPNP portál


Kozmetikai termékek bejelentése – CPNP portál használata


cpnp-bejelentes-kozmetikumokA kozmetikai termék bejelentése a CPNP rendszerbe:
A kozmetikai termék uniós bejelentéséhez a felhasználónak (felelős személy/forgalmazó) felhasználónévvel és jelszóval, valamint felhasználói profillal és a CPNP portálhoz megfelelő hozzáférési joggal kell rendelkeznie. Részletek: Kozmetikai termékek bejelentése – CPNP portál használata »


Kozmetikai termék felelős személy (gyártó, importőr) általi EU bejelentése


Kozmetikai termékek felelős személy álétali bejelentéseAz Európai Unióban előállított vagy importált kozmetikai termék forgalomba hozatalát megelőzően felelős személy (gyártó, importőr) elektronikus úton (CPNP) köteles bejelenteni a 1223/2009/EK rendeletben meghatározott adatokat. Részletek: Kozmetikai termék felelős személy általi CPNP bejelentés »


Kozmetikai termék forgalmazó általi EU bejelentése


forgalmazo-forgalmazas-kozmetikumok2013. július 11-től kezdve az a forgalmazó (viszonteladó), aki valamely tagállamban egy másik tagállamban már forgalomba hozott kozmetikai terméket forgalmaz, és saját kezdeményezésére, a nemzeti jogszabályoknak való megfelelés érdekében lefordítja a termék címkézésének bármely elemét, a 1223/2009/EK rendeletben meghatározott információkat köteles elektronikus formában (CPNP portálon keresztül) benyújtani az Európai Bizottságnak. Részletek: Kozmetikai termék forgalmazó általi EU bejelentés »


Kozmetikumok, kozmetikai termékek első forgalomba hozatala, EU bejelentése


kozmetikumok-forgalomba-hozatalaKozmetikai termékek forgalomba hozatal előtti uniós bejelentése 2013. július 11-et követően kötelező. Ezen időponttól kezdődően egyúttal megszűnik az OÉTI nyilvántartásba vétel. Részletek: Kozmetikumok, kozmetikai termékek forgalomba hozatala, EU bejelentése »


Már forgalomban lévő kozmetikumok közösségi (EU) bejelentése


kozmetikumok-kozossegi-bejelenteseA már fogalomban lévő kozmetikai termékek elektronikus közösségi bejelentése 2013. június 11-ig kötelező.
A közösségi bejelentés feltétele, hogy a kozmetikai termékek megfeleljenek az egységes uniós 1223/2009/EK kozmetikai rendelet követelményeinek, a gyártás és forgalmazás során pedig kövessék az egységes uniós rendelet előírásait. Részletek: Már forgalomban lévő kozmetikumok közösségi (EU) bejelentése »


Nanoanyagot tartalmazó kozmetikai termékek bejelentése


nanoanyag-kozmetikai-termekA nanoanyagot tartalmazó kozmetikai terméket a nanoanyag vonatkozásában a forgalomba hozatal előtt 6 hónappal a normál bejelentésen felül be kell  jelenteni a Bizottságnak.

Ha ezeket a termékeket ugyanaz a felelős személy 2013. január 11. előtt már forgalomba hozta, a felelős személynek a forgalomba hozott, nanoanyagokat tartalmazó kozmetikai termékeket 2013. január 11. és 2013. július 11. között, a normál értesítésen kívül a nanoanyag vonatkozásában is be kell jelentenie elektronikus úton a Bizottságnak. Részletek: Nanoanyagot tartalmazó kozmetikai termékek bejelentése »